Lo Saldes: Een traditionele bakkerij met ambachtelijke producten
Al meer dan 40 jaar is Lo Saldes een vast onderdeel op de tafels van duizenden Chileense families met zijn ambachtelijke en verse producten, waarbij traditionele recepten en bereidingen worden getoond. Vandaag de dag is Lo Saldes een van de meest bekende bakkerijen in het land.
Al hun producten worden op natuurlijke wijze ambachtelijk gemaakt, zonder het gebruik van conserveermiddelen, vervangers of kunstmatige kleurstoffen, en met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige ingrediënten.
Lo Saldes ontstond toen Lino Méndez vanuit Spanje naar Chili reisde met enkele van zijn broers om te werken in een kleine broodkraam in Gamero, in de gemeente Independencia. Na het vak te hebben geleerd, kocht Méndez de rechten van een bakkerij gelegen op de hoek van Av. Presidente Kennedy en Las Tranqueras in Las Condes in 1975, waarmee hij het eerste filiaal van Lo Saldes tot leven bracht. De naam Lo Saldes komt van een boerderij die eerder het land bezette waar nu Av. Kennedy staat.
Vandaag de dag heeft de familiebakkerij acht winkels in het oostelijke deel van Santiago, naast online verkoop via hun e-commerce kanaal. Hun trouwe klanten worden verwelkomd in een warme, gezellige en vriendelijke omgeving die een constante zoektocht naar innovatie laat zien, zonder hun gekoesterde tradities te vergeten.